O nouă etapă din viața ASOCIAȚIEI LUMEA LUI IANNIS

Comunicat de presă

Marcând o nouă etapă în viața asociației noastre dorim să împărtășim împlinirea unora dintre dorințele transmise în mass media în noiembrie 2018 când împlineam un an de activitate.

1. Anul trecut ne doream schimbarea locației apartamentului, deoarece acesta era la etajul 2 și nu foarte aproape de spital. Totuși, datorită multiplelor cereri avute în această perioadă, am păstrat și acel apartament de pe strada Milcovului și ne-am extins cu un nou apartament situat la parter pe str. Corneliu Coposu vis-a-vis de spital.

Iar în 15 iunie 2020 deschidem al treilea apartament - este un apartament de 2 camere aflat la parterul unui bloc de lângă intrarea în spital pe str. Iza, mobilat, utilat precum și cu un spațiu de relaxare amenajat pe balcon, mare parte realizate cu ajutorul minunat oferit de membrii ai comunității orădene.

Astfel, vom putea acorda găzduire gratuită pentru 4 persoane, acestea beneficiind de toate condițiile de igienă și confort pe durata investigațiilor sau a tratamentului medical oncologic în Oradea.

2. BURSA ALI este al doilea mare proiect al asociației. Izvorât tot din aceeași experiență personală – un copil diagnosticat cu cancer adaugă noi traume emoționale și psihologice datorită izolării și lipsei interacțiunii sociale, imposibilității de a participa la programe și activități educative dar și distractive alături de alți copii. Toate acestea au un impact negativ asupra tratamentului medical prin influențarea stării psihice atât de importante în orice boală.

Anual, vom acorda 3 vouchere unor copii cu diagnostic grav, vouchere cu care se vor putea achiziționa participări la cluburi/ore online, manuale, rechizite, laptopuri sau tablete. Orele/temele/cluburile online vor fi furnizate de International School of Oradea, în baza parteneriatului pe care ALI l-a agreat de curând cu această prestigioasă școală. Astfel, copiii din toata România, fie că vor fi acasă sau în spitale (cum se întâmplă de foarte multe ori) vor putea să fie conectați și să participe la aceleași cursuri și activități online ca și copiii sănătoși.

Voucherele pentru anul 2020 - 2021 s-au epuizat deja, totuși văzând numărul foarte mare de cereri și nevoia acestor copiii, precum și impactul pozitiv asupra lor și a familiei, în funcție de resursele pe care vom reuși să le atragem, luam în considerare suplimentarea acestui număr.

3. Ne consolidăm imaginea ca și organizație, trecând într-o etapă mai matură, profesionistă. Deoarece dorința noastră este de a ajuta direct oamenii în nevoile lor concrete și cele mai esențiale în perioada tragică din viața lor, de a oferi speranță și confort, ne dăm seama că este nevoie să fim mai vizibili, să avem o identitate vizuală clară, distinctivă care să atragă atenția și suportul companiilor private care este esențial în continuarea celor două programe menționate mai sus. Sprijinul inedit în acest sens vine din partea agenției Simon Dietrich din București care probono ne ajută prin crearea noului logo, a site-ului oficial al asociației precum și întreaga parte de promovare a ALI. Le mulțumim cu această ocazie atât pentru implicare cât și pentru cuvintele frumoase cu care au însoțit decizia lor de a ne ajuta în mod gratuit "Simbolul grafic pleacă de la o idee simplă pentru care există o frază excelentă: turn that frown upside down. Iar voi chiar asta faceți, încercați să puneți un zâmbet pe fețele celor care trec prin clipe grele. Fie că le oferiți cazare, fie că e vorba de lucruri mărunte, scopul e să îi faceți să se simtă mai bine." reprezentant Simon Dietrich".